Bilim Atölyesi
  • +90 312 210 18 71
  • bilim@nanobiz.com.tr

YEDİLİ MEGA PAKET

STOK KODU : BLA-003-001-07
BARKOD : 8682750295060

Paket İçeriği

  • Sütü inceliyorum
  • Hırsız kim
  • Nano ilaçlar
  • Hidrojel
  • DNA  Çip teknolojisi
  • Genler ve kalıtım
  • Sebze ve Meyveden DNA Saflaştırma
  • Cep telefonu kamerasına takılabilen mikroskop hediye!

Pakette yedi adet kit mevcuttur. Mikroskop hediyelidir

1.Sütü inceliyorum: Sütün yapısında süt şekeri (laktoz), süt yağı, süt proteinleri (kazein), mineral maddeler ve vitaminler bulunmaktadır. Sütün yapısında bulunan bu besin öğelerinden pek çoğu (laktoz, kazein vb..) doğada sütten başka bir gıdada bulunmazlar. Bu deneyde çocuklar sütün yapısal özelliklerini öğrenecek ve eğlenceli bir  deney yaparak öğrendiklerini pekiştirecektir.

2.Hırsız Kim: Adli bilimler; tıp, hukuk, fen, sosyal ve kriminal bilimlerin adli olayları çözümüne etkin ve güvenilir bir sonuç getirme ve adalet sisteminin sağlıklı bir biçimde çalışmasına yardımcı olmak amacıyla bir araya geldiği bir kesilme noktasıdır. Son yıllarda genetik alanındaki gelişmeler DNA kanıtlarını kullanarak çözümsüz olduğu düşünülen olayları çözme olanağı getirmiştir. Bu eğitim kitinde çocuklar, moleküler biyolojide yaygın olarak kullanılan RFLP (Restiriksiyon Parçacık Uzunluğu Polimorfizmi) yöntemini kullanarak suçluyu teşhis edecekleri bir simülasyon gerçekleştireceklerdir.

3.Nano İlaçlar: Günümüzde nanoteknoloji birçok alanda olduğu gibi ilaç sektöründe de kullanılmaktadır. Polimer kaplı nanoparçacıklar ilaçların vücut içerisine girdikten sonra kontrollü bir şekilde salınmasını mümkün kılmaktadır. Öğrenciler, farklı pigmentler içeren kapsüller oluşturacak ve elde ettikleri kapsüllerin farklı ortamlarda nasıl salınım yaptıklarını inceleyeceklerdir.

4.Hidrojel:Polimerlerin günlük hayatımızdaki yeri çok büyük olup, kıyafetlerimizden, yediğimiz yemeklerin ambalajlarına, araba parçalarından, kullandığımız kozmetik ürünlere kadar geniş kullanım alanları vardır. Bu eğitim kiti çocukların su bazlı bir polimer olan hidrojeli üretmelerini ve kullanım alanlarını öğrenmelerini amaçlamaktadır.

5.DNA  Çip Teknolojisi: Günümüzde moleküler tekniklerdeki gelişmeler sayesinde DNA dizilimleri kolaylıkla belirlenebilmektedir. DNA çipleri ile birçok gen aynı anda incelenebilmekte ve birbirleri ile olan ilişkileri gözlemlenebilmektedir. Bu deney simülasyonu yeni bir moleküler yöntem olan DNA çip tekniğini öğretmeyi amaçlamaktadır. Bu teknik ile kansere sebep olabilecek genlerin nasıl belirlendiğini üç boyutlu bir kağıt maket yaparak gösterilmektedir.

6.Genler ve Kalıtım: Genler belirli özelliklerin anne-babalardan yavrulara aktarılmasını sağlar. Bir genin kromozom üzerinde bulunan eşlerinin, alellerin, biri anneden biri de babadan gelir. Anne babalardan hangi alelerin geleceği ise tesadüfidir. Aleller baskın ve çekinik özellikler gösterir. Bu sebeple canlıların genleri (genotipleri) ile dış görünüşleri (fenotipleri) birbirinden faklı olabilir. Bu uygulamada çocuklar seçecekleri anne-baba köpeklerin yavrularının genotip ve fenotiplerini inceleyecek, genler ve kalıtım hakkında bilgi edinecek ve anne baba'dan gelen özelliklerin dış görüntüyü(fenotipi) nasıl etkilediğini keyifli bir uygulamayla öğreneceklerdir.

7.Sebze ve Meyveden DNA Saflaştırma: DNA kalıtımda rol alan bir moleküldür. Canlının tüm özelliklerini taşır ve bu bilgilerin sonraki nesillere geçmesini sağlar. Hücre içindeki DNA'nın saflaştırılması birçok moleküler biyoloji çalışmasının ilk adımıdır. Bu eğitim kiti ile çocuklar sebze ve meyvelerden DNA elde ederek genetik mühendisliğinin büyüleyici dünyasına yolculuk yapacaklardır.

Özellik Bulunamadı

Durum bulunamadı

Geri iade şartları bulunamadı

Görüşler (0)

Henüz yorum yapılmamış

Yorum bırak

Yorum yapmak için giriş yapmanız gereklidir.
Giriş

İLGİLİ ÜRÜNLER

Tüm ilgili ürünler aşağıdadır